"NU ER DET VÅR"

En cabaret med Sigfred Pedersens sange

Hvert eneste forår bobler det frem med sange, der beskriver den dejlige tid efter an lang og trælsom vinter. Viser som ”Tørresnoren”, ”Katinka Katinka” og ”Nu går våren gennem Nyhavn” er klassikere hvert forår. De er alle skrevet af viseforfatteren Sigfred Pedersen, som er det nærmeste, vi kommer på et dansk svar på Evert Taube.

Nu turnerer tre garvede danske visefortolkere med et udvalg af disse sange i en farverig og medrivende cabaret, der både rummer Sigfreds lystige viser og de mere alvorstunge og tankevækkende tekster, og med et par enkelte afstikkere: Janne Lærkedahl synger for eksempel ”Duerne flyver”, en tekst af Klaus Rifbjerg, og "Avenuen".

Peter Abrahamsen, Janne Lærkedahl, og Torben Kjær leverer en Sigfred Pedersen-aften, hvor man får lidt af det hele - både det, man kender og et indblik ind i de mere ukendte sider af Sigfred Pedersens univers. Og ikke mindst får man også muligheden for selv at synge med ind imellem - alt andet ville jo ikke være i Sigfreds ånd!

Alle tre har i mange år hver for sig beskæftiget sig med Sigfred Pedersens sange og har sammen tidligere turneret med hans sange, lige som de alle medvirker på den storsælgende CD "Nu går våren gennem Nyhavn", som Exlibris udgav i anledningen af Sigfred Pedersens 100 års fødselsdag i 2003.

Om de medvirkende

Peter Abrahamsen har optrådt, siden han var 16 år på den danske folk-, rock- og country scene, både som solist og i sammenhæng med en række forskellige orkestre. Peter har gennem alle årene lagt stor vægt på at arbejde med den danske sangskat, og Sigfred Pedersens sange har længe indgået som fast bestanddel i hans repertoire, fortolket på en stilfærdig og nær facon.

Janne Lærkedahl er oprindeligt uddannet typograf, og brød igennem i 1994, da hun var solist på "Horeungen", en CD udgivet i anledningen af Dansk Typografforbunds 125 års jubilæum. Hun har en stærk tradition i gamle viser og arbejdersange, og mange har sikkert hørt hendes og Torben Kjærs vidunderlige version af Sigfred Pedersens ”To hvide liljer og en knækket søjle” i radioen.

Torben Kjær er – som han selv siger det – født i et hjem med klaver, lærte boogie-woogie som fireårig og har ikke sluppet klaveret siden. Han er en velrenommeret jazzpianist, komponist og har været kapelmester og dirigent på næsten alle danske scener. Han er teaterkomponist, arrangør og har været akkompagnatør for blandt andre Ben Webster, Dexter Gordon, Agneta Fältskog, Alice Babs, Lill Lindfors, Otto Brandenburg, Flemming Jensen, Thomas Eje, og i cabareten her hjælper han Sigfred Pedersens sange på vej.

Kontakt for mere information

Peter Abrahamsen: telefon 21 43 07 78

peter@peterabrahamsen.dk

Povl Dissing, Dissing, Las og Dissing, Erik Grip, Peter Abrahamsen, Søren Krogh, Flemming Krøll, Janne Lærkedahl, Bente Kure og Leif Ernstsen, Dræsinebanden,

Peter Vesth, ”Urolige hjerter”, (Franka Abrahamsen, Sidse Holte, Line Felding)

Fin Alfred, Morten Alfred Høirup, Harald Haugaard,Theis Jensen, Eva Madsen, Henrik Strube, Torben Kjær, Leonardo Pedersen, Ole Skipper Moesgaard, Perry Stenbäck, Peter Brander, Martin Jønsson.