----

Hør "Den røde kjole" med melodi af Peter Abrahamsen og sunget af Janne Lærkedahl

Klip fra anmeldelse i  Dagbladet Arbejderen:

"Der er al grund til at genhøre denne folkelige og humoristiske digter på såvel den nye cd som cabaret. Medens man lytter bør man nyde en Sigfred Pedersen Ale fra Refsvindinge bryggeriet".

U

dgivelse fra 2005:

Landets bedste visesangere hylder den bramfri digter Sigfred Pedersen

Viser som Tørresnoren, Katinka Katinka og Nu går våren gennem Nyhavn er  blevet til klassikere i den danske sangskat. Skrevet af viseforfatteren Sigfred Pedersen, der er det nærmeste, vi kommer på et dansk svar på Evert Taube.

Omkring en snes af landets bedste visesangere hylder her Sigfred Pedersen på en CD med hans viser.

Hans sange er moderne folkeviser, som på hyldestCDen viderebringes i en mundtlig tradition, måske ikke altid helt, sådan som sangen oprindelig er skrevet, men med de forandringer, der opstår, når man lærer sangen via andres mundtlige overlevering.

Blandt de medvirkende er Povl Dissing , der sammen med sine sønner og vennen Las giver Skærslipperens forårssang i en Tom Waits inspireret version, Theis Jensen med Nu går våren gennem Nyhavn også kaldet Søren Bramfris Vise, Fin Alfred, Morten Alfred Høirup og Harald Haugaard med Labradorvisen, Eva Madsen med Ravhjertet, Erik Grip med Katinka, Katinka –, og Flemming Krøll med Nyhavnsnætter, Peter Vesth med Det pusler alle vegne, mens Dræsinebanden synger Med Amor som blind passager.

Trioen "Urolige hjerter" bestående af de unge sangerinder Franka Abrahamsen, Sidse Holte og Line Felding, bekræfter med deres Lørdagspigerne-inspirerede version af Jeg plukker fløjlsgræs, at også de unge generationer kan holde af Sigfred Pedersens lune.

Peter Abrahamsen synger sømandsvisen Anne Mari, og Henrik Strube fortæller om to skikkelser fra Nyhavn Mørke Manja og Lyse Lis.